Är du intresserad av innovativa perspektiv på säkerhetsfrågor? Tycker du om att skriva och jobba med text samt är bekväm med sociala medier och digital publicering? Då är du välkommen att söka praktik för våren 2024 hos oss på nätmagasinet Mänsklig Säkerhet!
PRAKTIKEN
Praktikperioden omfattar 20 studieveckor och görs på heltid. Eftersom Mänsklig Säkerhet drivs på ideell basis finns ingen möjlighet till arvodering. Däremot är tidskriften en både intressant och tankevidgande praktikplats där du kommer i kontakt med många olika sakfrågor och ofta dagsaktuella politiska brännpunkter. Som praktikant deltar du i hela den redaktionella processen – från brainstorming och värvning av nya skribenter till redaktörsarbete i stort. Du får under handledning möjlighet att skriva egna analytiska, reflekterande och debatterande texter samt sköter fortlöpande våra publiceringar på hemsidan och i sociala medier. Du får dessutom ansvaret att, i samråd med chefredaktören, skriva och skicka ut vårt veckovisa nyhetsbrev.
Praktiken sker huvudsakligen på distans och digitalt, men vi ser gärna att du kan delta i ett eller flera redaktionsmöten på plats i Stockholm. Dessa hålls cirka tre gånger per termin. En gång i veckan, ibland fler beroende på behov, har du möte med din praktikhandledare per telefon för att gå igenom schema och uppgifter. Utöver det nämnda praktikupplägget finns det utrymme för eget initiativtagande.
MAGASINET
Nätmagasinet Mänsklig Säkerhet ges ut sedan 2015 och drivs på ideell basis av en redaktion med bred erfarenhet av bland annat diplomati, journalistik, forskning, civilsamhälle och utvecklingssamarbete. Ansvarig utgivare är Anders Mellbourn och chefredaktör är Gerd Johnsson-Latham.
Mänsklig Säkerhet eftersträvar kritiska, konstruktiva och nytänkande perspektiv på samtidens säkerhetsfrågor – hela tiden med människan i blickfånget. Vi publicerar vanligtvis två texter i veckan, ibland både på svenska och engelska, och har hela världen som fokusområde. Ett 30-tal olika skribenter bidrar årligen till Mänsklig Säkerhets utgivning; här kan nämnas utrikesministrar, ambassadörer, professorer och andra forskare, journalister och representanter från civilsamhället. Under flera år har tidskriften också gett utrymme åt skribenter som påverkas av inskränkningar i yttrandefriheten runt om i världen.
ANSÖKAN
Vi söker dig som är i slutet av dina kandidatstudier och har ett stort intresse för globala frågor, demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatsprinciper. Skicka CV och personligt brev till red.manskligsakerhet@gmail.com där du motiverar varför du vill göra praktik hos oss, samt berättar om dina egna intresseområden och dina eventuella erfarenheter av att arbeta med dessa. Vi gör intervjuer löpande så skicka din ansökan snarast.
Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på samma mejladress.
Vi ser fram emot din ansökan!
Lämna ett svar